Kieran PrickskyttSyn Nollaig'a
Klan Kierans pochodzi od Kierana Prickskytt - najstarszego syna pierwszego Korina Gaudium – Nollaig’a.
Pierwszy Korin zginął na polowaniu właśnie w lasach Kierans. Do dziś opłakujemy go bardzo rzewnie.
Terytoria Kierans są najbardziej zalesioną częścią wyspy. Właśnie tutaj najprężniej rozwija się ciesielstwo, stolarstwo, tartaki i wszelkie przemysły związane z drewnem. Wśród gęstych lasów żyją łowne zwierzęta, na które mężnie polują nasi myśliwi, tworząc z Kierans głównych dostarczycieli pożywienia i skór dla gaudyjczyków. Zbieramy również orzechy, jagody i inne owoce lasu.
Nasze główne bogactwo znalazło odzwierciedlenie w naszym godle - chorągwi, na której umieszczony jest pies myśliwski, a w tle trzy drzewa.

Berrigam SickleArian klanu Kierans
Informacją jest również fakt ,że Klan Kierans jako jeden z pierwszych klanów na wyspie zrekonstruował swoją mapę administracyjną. Mapa zamieszczona poniżej staje się od tej chwili oficjalną mapą Terenów Kierans.
Proszę naszego szanownego Korina o potwierdzenie mych słów.
no link
EDIT :zmiana mapy
Owszem. Mamy trochę wiosek na naszym pięknym skrawku ziemi. Oby piękni wewnętrznie byli również ludzie, którzy będą tu zamieszkiwać. Niech zieloność trawy i błękit nieba nastrajają ich pozytywnie i nakłaniają do pracy na rzecz klanu a co za tym idzie całego Gaudium.

Stan Mieszkańców/Członków Klanu Kierans
Kieran Prickskytt - status aktywny
Berrigam Sickle - status aktywny
Cullum Gelderris - nieaktywny
Marlena van Croix - status aktywny
Verona DeSade - status aktywny
Z przyczyn niestety na które nie mam wpływu, co zdarzyć się może każdemu. Zmuszony jestem rzadziej zaglądać do Gaudium, jestem rzadziej ale jestem w zasadzie systematycznie, jednakoż na sprawy bardziej ważne dla Klanu i Gaudium pragnę wyznaczyć zastępcę który pełnić będzie moje obowiązki podczas mojej nieobecności.
Niestety mój laptop w naprawie od 3 tygodni.
Zastępcą Ariana Klanu Kierans pragnę by został Kieran Prickskytt
Proszę o wyrozumiałość i przyjęcie nominacji wewnątrzklanowej, czy Kieran może wypowiedzieć się w tej sprawie.
Ja mogę się wypowiedzieć, ale uważam, że powinni Twój wybór zaakceptować pozostali członkowie klanu., Jesli ich wola będzie zgodna z Twoją, przyjmę te obowiązki. Jeśli postanowią inaczej, z chęcią ustąpię.

Morfius KringihamSyn Nollaig'a
Jako Korin jestem częścią i Waszego klanu, więc ja popieram... No, ale moje zdanie tutaj najmniej się liczy

Twoje zdanie Korinie jest wysoko cenione zarówno przez członków klanu jak i przez pozostałych mieszkańców.
Oczekuję zatem wypowiedzi pozostałych członków klanu, jeśli są jakieś sugestie to nie krępujcie się.